För att göra den "på riktigt" behöver man okonomiyakisås och bonitoflingor, men det går att fuska med egen sås, då blandar man worchestersås med ketchup, stark osötad senap och lite vatten
4 dl vetemjöl 4 dl mjölk 4 ägg 300 g vitkål, fint strimlat 140 g bacon, strimlat 4 msk Okonomiyakisås (eller ca 2 msk soja blandat med 4 msk ketchup) 2 msk japansk majonnäs (eller vanlig majonnäs med lite mjölk)
Trattkantareller i okonomiyaki (i stället för shiitake). Dessutom betyder ju okonomiyaki "som du vill ha det" - friheten är stor när det gäller fyllningen
I västra delen av Japan, speciellt i Osaka, är Okonomiyaki mycket populärt. Jag kommer från Tokyo så jag brukade äta Okonomiyaki en gång i månaden eller två månader, men kanske folk i Osaka äter Okonomiyaki en gång i veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.