Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
I det här knäcket samsas både havregryn, bovete, hirs, sesam, linfrön och chia och det är med andra ord alldeles knökafullt av en massa olika nyttigheter
Häll kikärtor med all vätska från burken i en skål. Så otroligt gottoch det bästa är att man själv kan bestämma hur den ska smaka, man kan variera mängden vitlök eller tahini och hitta sin egen favorit
Igår tog jag en påse Fresh Island dippkryddor som blev hurgottsomhelst. Ja jäklar va gott. Marockansk gryta med märgpipa från Malma Gård ochhur mycket kryddor somhelst
Rör ihop kvargen medhavregrynenoch tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Sprängfyllt mednyttigheter i form av fibrer, mineraler och goda fettsyror. Själv är jag riktigt seg och förkyld, så jag ska mixa mig en riktig C-vitaminbombad superdupersmoothie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.