Saftigt majsbröd somärglutenfritt, utan ägg, utan mejerier och utan nötter. Jag värmer på mitt om det inte ärdagsfärskt, då blir det som om det vore nybakat igen
Här kommer ett recept på en tårta som lätt görs både laktos ochglutenfrioch passa många. Den är god med sina lite syrliga bäroch crème fraiche istället för grädde som fyllning
Min vänliga kollega hjälpte mig snabbt ur denna knipa genom att dels skicka två länkar med glutenfria receptsidor samt trycka ut ett recept på dessa indiska köttbullar, som låg på mitt skrivbord morgonen därpå
Det härglutenfria formbrödet är verkligen ett bröd som i alla fall min mage mår bra av, ochsom hjälper till att kicka igång den när den någon gång emellanåt sätter sig på tvären
laktosfrifärskost Valio. Blanda till glasyren och bred över kakan. Smörj en form, 24-26 cm i diameter, med laktosfritt smör samt bröa med mald mandel. Häll i formen och grädda ca 60-70 minuter på näst nedersta falsen. 25 g mjukt smör laktosfritt
Försöker man undvika socker och gluten så är den här kladdkakan perfekt för den som vill ha någon gott som dessert eller en bit kladdkaka i soffan framför filmen
laktosfritt smör till stekning (eller annat alternativ som t ex ekologisk kokosolja). Idag lyckades jag i alla fall göra en variant som barnen åt utan någon reflektion om att ”det inte smakar/ser ut som vanligt” – vilket jag tar som ett riktigt gott betyg på att de blev väldigt lika vanliga pannkakor
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmasoch köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
I det här knäcket har jag använt de härliga teffgrynen från daCarla som egentligen är avsedda för gröt, men som också gör sig alldeles utmärkt i matbröd
Sommartidinnebär att det är frukt- ochbärtidoch det gäller att ta tillfället i akt att njuta av de frukter ochbärsomär mogna just nu, färska eller tillagade i goda efterrätter
Förra veckan var det vår tur att sälja fika på skridskoskolan i ishallen och jag hade bland annat med mig den här kladdkakan som ett alternativ för de somär gluten- eller laktosintolleranta
Och det här gäller både boenden som drivs privat och de som drivs i kommunal regi. Var det nån av er som såg TV-programmet för en tid sedan, där det berättades att tusentals av våra gamla som bor på olika äldreboenden SVÄLTER
8 Glutenfri chokladbotten 70 g normalsaltat smör 60 g socker 70 g mörk choklad 1 st ägg 20 g maizena majsstärkelse Kaffekräm 1 1/4 dl vispgrädde 7 g hela kaffebönor 2 st gelatinblad 1 1/4 dl mjölk 50 g socker 1/2 vaniljstång 4 äggulor 90 g mörk choklad hackad i mindre bitar Ljus chokladmousse 3 st gelatinblad 2 1/2 dl vispgrädde 20 g socker 1/2 vaniljstång 1 äggula 75 g ljus choklad hackad i mindre bitar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.