Doppa därefter kanten i socker- och kanelblandningen. 1 klyfta melon, cantaloupe- eller honungsmelon (ca 250 g). -Mama Skogly ♥ 1 glas. 1 klyfta melon, cantaloupe- eller honungsmelon (ca 250 g)
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Hursomhelst så provade jag ett nytt recept till förrätt på nyårsafton och tack och lov så föll det väl ut
På nyårsafton lagade jag en fyrarättersmiddag som faktiskt blev riktigt riktigt bra. Eftersom vi hade några icke-köttätare gjorde jag moussen på veggel istället för gelatin och så dubblade jag receptet, vilket räckte fint för nio personer
Underbar kaffe- och Kahluaglass. Vispa alla ingredienser tillsammans tills mjuka toppar formas, och du har en härlig, caffe latte-färgad luftig blandning
Idag fylls bloggen med tips på nyårsmat. 4-6 port (fler om det är som mingelmat). 2-3 dl riven västerbottensost. Baka i ugn i 10-12 min, eller tills anrättningen fått fin färg och en underbar doft sprider sig. -Mama Skogly ♥ ca 10 st. 2-3 dl riven västerbottensost
Önskar dig en god nyårsmiddag och ett gott nytt år. Skär bort lite av degen i kortändarna så att du har ungefär fem cm på varje sida - det beror lite på hur lång din köttbit är hur mycket du behöver skära bort
Nyårsafton närmar sig och förväntningarna är som alltid höga, godaste maten ska serveras i vackraste klänningen, finaste champagnen ska drickas med de bästa vännerna och man ska vara på sitt allra soligaste humör
Det finns mycket god mat jag ska dela med mig av, och jag tänkte börja med nyårsmaten. Till fördrinken, som var champagnen Palmer & Co, bjöd jag på Pyttes vodkaspetsade gräslökspannacotta på kavringbotten, dekorerad med kungslaxrom och en liten dillvippa
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
På nyårs afton så var vi tre familjer som träffades. numera är ju en del av våra barn lite större och ville vara på egna festligheter men vi täffas ändå och de mindre barnen
Jag som hellre väljer en förrätt framför en efterrätt, måste faktiskt erkänna att denna nyårsefterrätt var särledes bra, så bra att jag vet att den kommer att vara ett stående inslag i min dessertrepertoar
Riskripsies-pavlova med smörkräm och färska bär 4 st. Till garnering2-3 dl vispgräddefärska bär tex hallon och blåbär. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färska bär 4 st
Och här kommer då rätt två på nyårsmenyn. Salt- & svartpeppar från kvarn. Sila bort skalen från såsen till en ny kastrull, tillsätt grädden och reducera ner till ca hälften, montera ner smöret, tryffelolja och smaka av med salt- och vitpeppar
Ingredienser till ca 4-6 personer. ca 120g Lammytterfilé per person, ca 650-750g för 4-6pers. En skvätt vitt vin, ca 3-4msk. Koka upp kycklingfonden i en kastrull, häll i polentan och låt småputtra till en smet i ca 6-8min, smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt vinet och reducera ca 1/3-del och slutligen fonden och reducera ner allt med 1/3-del till. Låt allt koka ihop ca 20-25min. Tillaga i ugn på 60g i ca 60min till 53-56g i kärntemp beroende på önskad stekningsgrad, låt vila i ca 10min i folie och skär därefter upp i skivor. Ingredienser till ca 4-6 personer. ca 120g Lammytterfilé per person, ca 650-750g för 4-6pers. En skvätt vitt vin, ca 3-4msk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.