Jag har alltid varit svag för nougat och här har jag förenat denna frestelse med hallon. Tillsätt en sked vispad grädde och rör om, vänd försiktigt ner resterande grädde med slickepott så att så mycket luft som möjligt bevaras
ex med en gaffel så att potatismjölet blandas ordentligt i de övriga ingredienserna. Ta kastrullen från plattan och låt smöret smälta ner i romrussinvätskan
Stollen är en tysk julkaka gjord på en mäktig vetedeg som kryddas på olika sätt, tex med muskotnöt, kanel, kardemumma, kanderade citrusskal och ofta innehåller den romrussin och ibland även marsipan
Lägg kulorna på en bricka med bakplåtspapper, sätt in i kylen för att stelna ytterligare. Häll i romrussinen i tryffelmassan och rör om ordentligt till den blir slät och blank
Hursomhelst påstod dotter Josefin, som fotat boken och varit med och provsmakat det mesta som finns i den, att just romrussinkakorna var riktiga höjdare, så jag satsade på dem
Gärna toppad med någon god sås, varför inte Calle och saltlakritssåsen och/eller annan spännande topping som strössel, nötter, kakor, godis, färsk frukt eller annat gott
Jag minns första gången jag skulle baka min Marsipanstolle hur jag förtrollades av dofterna av Romrussin och rivet citronskal medan jag förbereddde bakningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.