Bryt cholkaden i mindre bitar och smält i ett vattenbad på spisen eller i micron. Fyll ischokladformarna med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur
Jag använde mörk Callebaut-choklad som jag tempererade efter konstens alla regler. Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det
en med ett skal av vit choklad, penslad med guldpulver och fylld med en passionsfruktsganache och en med ett skal av mörk choklad, ringlad färgad choklad i bottnet och fylld med hallon- och lakritsganache
Pralinerna gjorde jag för några lördagar sedan som "lördagsgodis", ett mycket lyxigare ett. Och praliner är faktiskt rätt så enkla att göra, fastän dom kan se lite komplicerade ut
Det här är lite pilligt men det är väldigt kul att kunna bjuda på egna praliner. Det här är mörka chokladpraliner med en fyllning av krämig hallontryffel
Förvara de färdiga pralinerna i en glasburk med lock i kylen 16 stycken. En middag behöver inte alltid avslutas med en dessert, det kan räcka gott och väl med en liten hemmagjord pralin
Att göra praliner kan vara både kladdigt och tidskrävande men det behöver det inte vara. Fyllningarna till mina tre olika praliner är salt karamell, mörk choklad ganache och granatäpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.