Lilla mamma fyllde 70 år i lördags och det firade vi med en Nordisk buffé dagen till ära. Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Jag har aldrig sett en levande älg ute i det fria. Bara på Skansen och andra djurparker. Och jag vet inte hur jag hade reagerat om skogens konung helt plötsligt stått framför mig på en skogsväg, brölande och med gigantiska horn som nån jägare önskar han hade på väggen
Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Torskrygg med nordiskt örtsmör. Torskrygg med nordiskt örtsmör. Jag och ett gäng andra matbloggare har fått äran att provlaga Findus nya Lyckas med Torskrygg och att själva skapa ett recept innehålande denna torskrygg
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Jag fick i uppdrag av Findus att skapa ett tillbehör till deras nya satsning ”Lyckas med Torsk…” (innehåller 2 ryggfileér av torsk med en rejäl klick nordiskt örtsmör eller citron & persiljesmör), något snabbt, enkelt och gott för den medvetne konsumenten… och jag LYCKADES med Torsk OCH tillbehör
Hej. Ja ni. I morgon gör jag min sista dag som anställd, inför vad som kanske kommer att visa sig bli första dagen på mitt nya liv, eller första dagen på en total jävla katastrof
Nordiskt och gott. Middagen igår var underbar, vi åt sent efter att Viljar lagt sig. En stund för oss själva, satt länge med ett glas vin och dessert efteråt
Har du inte Västerbottenost går det lika bra med en annan hårdost med lång lagringstid och rätt sälta, kanske en svart edamer ost, du kan pröva dig fram till en variant du själv gillar, huvudsaken är att osten är av nordiskt ursprung lika mycket som alla det andra ingredienserna i denna pesto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.