Skulle nästan vilja påstå att den kvalar in som den godaste sommarsalladenav alla. Strimla basilikan och strö över, avsluta med att ringla över olivolja och smaksätt med salt och peppar
En riktigt läcker helgrätt, inspirerad avden italienska rätten saltimbocca alla romana. Den hade varit mer autentisk om jag hade skippat grädden i såsen, men det blir ju så gott
När du ska använda majonnäsen i en röra som denna så behöver du inte smaka avden med kryddor, ska du använda den som ren majonnäs så smaka av med lite dijonsenap, salt och citron
Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten avgrädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Min muffinsform är gjord av teflon så egentligen behöver man inte smörja den. Dock kunde osten ha varit lite starkare (den var inte alls mellanstark trots att det stod så på paketet)
Vi hade den även i vårt utbud under tiden med trädgårdskafeet men då i form av en marängbakelse. När man har den godaste jordgubbstårtan till midsommar, (även vegansk variant)
Under tiden kan du göra en "vitsås" från rismjölk, mjölkfri smör, salt, vitpeppar och muskotnöt. Vi hade tacos i helgen IGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra en egen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Närapå sommarväder inspirerar till kall och lätt mat men icke för den skull mindre välsmakande. Jag har säkert gjort något i receptet som avviker från en "riktig" Nicoise men inspirationen kommer därifrån i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.