Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Och jag vet inte hur jag hade reagerat om skogens konung helt plötsligt stått framför mig på en skogsväg, brölande och med gigantiska horn som nån jägare önskar han hade på väggen
Nu söker ni efter nyårsmenyer ser vi, och reninnanlår med potatisgratäng, chokladsås och brysselkål, samt hjortronparfait med mandelskorpa, vår nordiska meny med italienska inslag som serverades på julafton, fungerar även utmärkt som nyårsmeny
Nordisk tabbouleh med marinerade polkabetorServera som lunchsallad eller som tillbehör. Hyvla dem fint med mandolin, eller skär dem i mycket tunna skivor
Lägg skaldjuren i en bunke och täck med plast, ställ i kylen. Gör samma sak med gurkan. Strax innan servering, vänd samman hummer och räkor med övriga ingredienser
Detta vart resultatet, en wok med chilifrästa räkor på toppen. Just nu sitter jag i mörkret hemma och skriver med lite härlig musik i bakgrunden, inte dumt alls
En riktigt bra tomatsås är en förutsättning för att lyckas med väldigt många olika rätter. Tjoffa i rejält med färska eller, som i detta fall torkade, örter
Jag och ett gäng andra matbloggare har fått äran att provlaga Findus nya Lyckas med Torskrygg och att själva skapa ett recept innehålande denna torskrygg
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Smakerna gifter sig perfekt med varandra, sött möter syrligt och en gnutta beskhet. Tvätta och halvera potatisen, picka små hål med gaffel samt räffla ytan så oljan tränger ner ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.