Förutom hummern så blev det en del andra godsaker också, men de tänkte vi fylla på med under kommande dagar så ni får några smarriga inlägg att se fram mot
Tillsätt tomatpurén och låt det fräsa några minuter, fyll på med vatten så det knappt täcker skalen. Ja, det blir väl ett naturligt steg i ledet att göra hummerfond av hummerskalen
Kommer ni äta lite godare mat när det är helg eller kör ni på med "vanlig" mat vardag som helg. Om ni vill äta något festligare så kan jag tipsa om hummer
Eyvind föreslog hummer och problemet med ”gå-över-smakbiten” var löst. Mitt hundrade inlägg måste ju bara innehålla en favorit som varit med från början av min matkarriär
Ceviche kommer ursprungligen från Peru och kan modifieras allt efter smak, vanliga ingredienser är färsk koriander och mango ihop med chilin och citron/lime
Smaka av med konjak, salt och vitpeppar. Dela hummern i två lika delar. Skaka den sparade vispgrädden med mjölet och häll på det i omgångar tills det tjocknar
Ceviche kommer från latinamerika och smakar underbart gott, här med en touch av Bohuslän. Blanda alla ingredienserna i marinaden, skär fisk och musslor i små kuber och lägg i en skål tillsammans med räkorna
Smaka av med konjak, salt och vitpeppar. Dela hummern i två lika delar. Skaka den sparade vispgrädden med mjölet och häll på det i omgångar tills det tjocknar
Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Peruansk nationalrätt gjort på svensk aborre med asiatiska smaker, snacka om crossover. Vätskan som bildas när fisken drar i lime/citron kallas för “leche de tigre” (tigermjölk) och är otroligt smakrik och ska serveras tillsammans med fisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.