1 tesked
chiafrön utrörda i ett glas vatten. (Så i med lite lime eller citron om man vill ha det.) Sen får de svälla en stund, det blir som en geléaktig hinna runt dem. Varför jag dricker detta?
Jag testade att göra en glutenfri variant mednaturligt glutenfritt mjöl och stärkelse. Nästa gång testar jag nog att ersätta mjölet med glutenfri mix, då tror jag att kakorna blir segare
Naturligt glutenfria frallor med durramjöl. De här naturligt glutenfria frallorna blev riktigt bra. Jag höll medvetet ingredienslistan kort för att skapa ett så enkelt vardagsbröd som möjligt
Ibland lyckas man med något nytt på första försöket. Det gjorde jag med de här sconesen. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Teffmjöl är ett väldigt näringsrikt, naturligt glutenfritt sädesslag med fullkornskaraktär. Tefflimpa som bikarbonatsbröd med saftig och hållbar konsistens
Har jag yoghurt hemma som behöver ätas upp kan den dock få vara med i den lilla rätten. Med banan, några hallon och björnbär ovanpå och en grapefrukthalva till så är jag nu redo att ta itu med dagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.