Idag är himlen nog det mörkaste och gråaste den varit sen hösten och vintern kom så jag tänker nog mumsa i mig både en & två saltrostadenougatmandlar tillsammans med enorma mängder hett te
Det kanske kan tyckas att man utmanar ödet genom att försöka göra LCHF-nougat. Man kan välja att göra nougat på olika nötter, vi tog både hasselnötter och mandel
Add zucchini in even layers to dehydrator then sprinkle with coarse sea salt. Depending on how thin you sliced the zucchini and on your dehydrator the drying time will vary, anywhere from 8-14 hours. Bake at 200 degrees F for 2-3 hours. 4 cups thinly sliced zucchini (about 2-3medium). 2 teaspoons coarse sea salt
Pannacotta mednougat jag älskar båda delarna så det kan ju inte bli bättre än så. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen
Blanda socker, sirap, salt och vatten i en stor kastrull på medelhög värme. I Iran äter vi mycket nötter, nötter och petit chouxer (recept på det får jag publicera vid ett annat tillfälle) och så äter vi vit nougatmed pistagenötter, eller GAZ som vi själva kallar det
Klä en liten form med bakplåtspapper och häll ner smeten i den. De här små goda nougatbitarna kan man göra vilken dag som helst, det måste inte ätas just på julafton
Så vansinnigt god nougat fudge. Första koket steg inte riktigt i gradrean och jag tog en promenad med grannen, när jag kom tillbaka var fudgen 163 grader och svart. Kokas till 121 grader, mät med termometer. 250 gr nougat. 250 gr nougat
Här har jag bara använt flingsalt på toppen, men prova också med exempelvis torkade örtkryddor,. Variera med krossade potatisar istället för de traditionella klyftpotäterna och låt fantasin flöda
Servera med vaniljglass. Strö över saltflingor, vallmo och resten av citronskalet. 1 Arbeta snabbt samman ingredienserna till degen och tryck ut den i en låg form, 26 cm, gärna med löstagbar botten. 1/2–1 tsk flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.