Afrikanska bönor är en perfekt maträtt att laga nu i januari när det kan vara lite skralt i kassan. Hur som helst så smakar dessa kryddiga, afrikanska bönor supergott tillsammans med fluffigt basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här)
Fredag igen. Är ni baksugna. Måste ju bara ge er receptet på de här små godingarna. Fått receptet av pappas fru, och det är både lättbakta och lättätna
Strimlar och stek kycklingen, häll över såsen och låt små puttra i en traktörpanna i ca 20 minuter under tiden man gör grönpepparkycklingen så koka man riset och skär salladen
Afrikanska kycklingklubbor (4-8 portioner beroende på aptit). Recept ur Nigellas kök - recept från hemmets hjärta (del 1) Afrikanska kycklingklubbor (4-8 portioner beroende på aptit)
Skiva gurka den hela gurkan och lägg den i en glasburk. Häll över sockret och ättiksspriten , rör om och ta på ett lock och ställ in burken i kylen i 1 timme
Blanda ihop alla ingredienserna och dela degen i 5 bitar och rulla ut i längder och lägg dom på bakplåtspapper på plåten , penslar med äggvitan och strö på strössel på längderna
Den här grytan med afrikanska smaker är helt vegan, och smakar gott till ris eller quinoa. Jag tror bestämt att våren fått Let´s dance-fnatt och dansar tango
1. Hacka löken och bryn i en kastrull ett par minuter på medelvärme. 2. Häll i krossade tomater, vatten, grönsaksbuljongtärning, apelsinjuice och jordnötssmör i kastrullen och rör ihop
Smaksätt den med 1 tsk av den afrikanska kryddan eller ½ sats av kryddblandningen ovan. Tillsätt 1 tsk av den afrikanska kryddan eller resten av kryddmixen ovan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.