Om någon frågade mig om min absoluta favoriträtt när jag var si så där en åtta år hade jag med all säkerhet svarat schnitzel med pommes och vitlökssmör
Saftigt och smakrikt – och med en knaprig kant. Börja med råg och graham. Så ta en paus från sommaren – gärna en regnig dag – rör ihop degen, grädda och vänta lite
Krämig fyllning med lök, ägg och crème fraiche möter frasigt pajskal. Tryck ut degen – eller kavla ut den – i en hög eller vid pajform (det är ganska mycket fyllning som ska få plats)
Täck formen med degen. Tryck fast degen längs kanten med fingrarna. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och blanda ner vätskan i mjölet med hjälp av elvispens degkrokar. Sätt ugnen på 200ºC och smörj pajformen med smör
Dela fläskkarrén i mindre delar – går utmärkt med sax. Men det funkade – både jag och maten kom hem. ½ flaska torrt vitt vin med hög syra, t ex Riesling eller Sylvaner
Pensla dem med pressad citron. Servera gärna med lite vaniljglass. 2–3 msk. Recept på deg. 1. Gör degen. Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt
Upp på morgonen, ordnade och nyttiga matvaror – och fan tar den som hoppar över tandtråden. Är du misstänksam mot korv i sallad, så gör en Salade de Lyon med rökt bacon istället
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Garnera med färska bär. Lägg i en rund form, helst med löstagbara kanter och grädda i ca 40-50 min, stick i kakan för att se att den är klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.