-) Och det kanske kan vara skönt att låta grillen stå någon gång också och köra kött i ugnen. Den här lammrätten med indiska smaker är otroligt lättlagad, och kräver inte mycket insatser i köket, iallafall i förhållande till det goda resultatet
artikel=1746 som passar utmärkt till smakrika kött och lammrätter. tills köttet har en innertemperatur på 55-58 grader. 1746 som passar utmärkt till smakrika kött och lammrätter
Vårens godaste lammrätt och bästa vinet till. Glassbomb – med jordnötter, blåbär och choklad Lammkotletter med rostad selleripuré, picklade morötter och örtsky Ingredienser 4 personer 800 g lammkotletter eller annat lammkött 1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 2 msk smör till stekning Selleripuré 1 kilo rotselleri 2-3 msk rapsolja 2 dl vispgrädde 100 g rumsvarmt smör salt nymalen vitpeppar Picklade morötter 2-3 stora morötter 1/2 dl ättiksprit, 12 procent 1 dl strösocker 1 1/2 dl vatten Örtsky 5 dl kalvfond av koncentrerad kalvfond eller tärning 1 stjälk färsk rosmarin en näve grovhackade basilikablad 2 msk smör vitpeppar Gör så här Puré. Lägg den i bakpappersklädd form, blanda med oljan och rosta 20-30 minuter tills den är mjuk och har fin färg. Låt stå i rumstemperatur 30-60 minuter. 2-3 msk rapsolja. 2-3 stora morötter
Lammstek från Cape med rostad aubergine- och tomatsallad. En skönt kryddig lammrätt, mustig men inte het, som passar perfekt till en sallad med rostad aubergine och tomat
Myntasmaken passar bra till nästan alla typer av lammrätter. 1 dl (200 g) hackad koriander blad (eller 150 g koriander blad och 50 g myntablad - Tvätta mynta och löv koriander och tappa ut vatten ordentligt)1 lök, hackad2 tsk citronsaft2 grön chili1/2 tsk salt (eller efter smak)1/2 tsk socker (eller efter smak)1/2 - tums bit ingefäraGör så här
Myntasmaken passar bra till nästan alla typer av lammrätter. God dippsås till indisk mat. Raita är en fräsch sås med yoghurt som härstammar från det indiska köket
För ett tag sedan blev jag tillfrågad att vara med i årets Cono Sur-tävling. Jag var sugen på att välja det vita vinet i år eftersom det är ett otroligt gott vitt vin men det slutade ändå med det röda då jag fick en idé om en spännande lammrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.