Jakten på den perfekta tikka masalan
I mitt lilla kök
I mitt lilla kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  •  
  • Marinad
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 tsk hel spiskummin
  • 1 liten röd chili
  • 2 msk färsk ingefära, hackad
  • 4 gröna kardemummakapslar
  • 1 tsk korianderfrön
  • Salt
  • Mixa alla ingredienser till marinaden. Låt kycklingen marinera så länge den kan upp till ett dygn. Sätt ugnen på 200 grader Ta upp kycklingen ur marinaden, strö över lite salt och stek i ugnen i ca 15 minuter
  •  
  • Sås
  • 1 mellanstor gul lök
  • 1 mellanstor vitlöksklyfta
  • Smör till stekning
  • 2 msk färsk ingefära, hackad
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 1/2 tsk korianderfrön
  • 1 liten kanelstång, ca 2 cm 5 kryddnejlikor 4 gröna kardemummakapslar
  • 1 burk krossade tomater (400-500 g)
  • Några cashewnötter
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk matlagningsyoghurt
  • Salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.