Lammlägg med trumpetsvampsrisotto och rostad vitlök
receptcentralen.se
receptcentralen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 lammlägg à ca 350 g (alt 1 kg lammstek med ben)
  • 10 cocktailtomater
  • 1 vitlök
  • 5 kvistar timjan, färsk
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 gul lök, klyftad
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 msk smör
  • 1 tärning mörk oxbuljong
  • 1 flaska rött vin
  • 5 dl vatten
  • 10 hela svartpepparkorn
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 1 kvist rosmarin (färsk)
  • maizena till redning
  • Trumpetsvampsrisotto
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 msk smör
  • 1 hg rödgul trumpetsvamp
  • 4 dl avorioris
  • 2 dl vitt vin
  • 6 dl vatten
  • 1 tärning svamp- eller hönsbuljong
  • 1 huvud romanesco, i små bitar
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • salt och nymalen svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.