Smakerna av underbart god av vitlökoch parmesan blandat med persilja och italienska örter gör detta recept till en riktigt storfavorit hos oss på myTaste
Klyv, kärna ut och gröp ur pumpan med sked. Kläm ut lök ochvitlök. Koka upp fond och vatten. Rör ner i pumpapuren och smaka av med pressad citron, flingsalt och svartpeppar
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Skala och hacka vitlöken grovt. Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Fräs vitlöken i smöret tills vitlökenoch smöret blir gyllenbrunt
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.