Vi hade en bit ädelost hemma som ge lökpajen en skjuts tillsammans medrosmarin i pajskalet. Smula ner osten i en bunke och vispa ihop med ägg och mjölk
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Fyll med limecurd och toppa med hallon och blåbär. Går också bra med citron för lemoncurd. Vispa samman ägg, sötning, skal och saft från lime i en kastrull, låt detta nästan koka upp under vispning, men absolut inte koka
Glutenfritt olivbröd med timjan, rosmarinoch oliver. Mina bästisar från barn- och ungdomsåren fyller jämnt och jag ser fram emot att få vara medoch fira
i helgen och något mumsigt ska lagas (om jag kan lyckas med det). Tur att jag har vänner som kan förse mig med underbart god mat, ta bara Martina som lagade den här himmelska
Halvera och kärna ur plommonen. Häll upp i väl rengjorda burkar och förslut direkt. Koka dom med vatten och stjärnanis i 5 min, rör om hela tiden. Tillsätt socker och passionsfrukten och koka ytterligare 5 min och rör runt
Servera grytan med pressad potatis och sallad. Smula ner ädelosten, och låt grytan koka upp. Här har vi en riktig klassiker - Lenas mammas kyckling i ädelostsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.