Februari är här och vi har haft våra födelsedagar, fått en ny liten kusin, startat företag och sambon har varit på Melodifestivalen turné i princip hela månaden, för att nämna en del saker
Dag 56 i Konsolideringsfasen. Det är ett väldigt intresse för utländska fantastiska bär. Gojibäret, är det senaste i raden med otroligt mycket nyttigt innanför skalet
Lägg över dem i en ugnsfast form och stek demfärdiga i ugnen i 225° i ca 15 minuter. Frukost. Vad du väljer att äta till frukost bestämmer du själv, baradu håller dig till angivna mängder
Perfekt att köra köttfria dagar hemma. Du får i dig mer grönt, är snäll mot miljön och den där tunga känslan i magsäcken finns inte där när man kör på lite mer vegetariskt
Mild och fyllig. Den här soppan har vad som krävs av en soppa när januarikylan har slagit till. Dessutom bryter sältan i bacon och parmesan fint mot den lena smaken
Förra veckan bestämde jag mig för att ha en dag i veckan när jag äter vegetariskt. Det ger mig möjlighet att vidga mina vyer i köket, det är bra för miljön och det är bra för min kropp
Det här är en rätt vi brukar ha på vår restaurangmeny på jobbet som jag bara måste tipsa er om , en riktigt lyxig rotfruktslasagne med en sås som smakar av senap
Denna vecka inföll den vegetariska middagen på en onsdag – jag gjorde kikärtsbiffar. Som ni kan se på bilden blev det dock mer ”kikärtsbollar”, men det låter inte lika aptitretande tycker jag
På måndagar brukar det ofta passa bra med något snabblagat och då funkar vegetarisk mat bra för mig. Idag blev det en tvist på svensk husmanskost där de älskade plättarna fick möta baljväxterna för en mättande klassiker
I detta recept. 1 st Crock-Pot0,8 kW elektricitet5-6 h tid2 st stor gula lökar2 st morötter½ näve torkad Karl-Johansvamp2 st bird eye chili1 näve gröna linser1 näve svarta linser (Belugalinser)8 st krossade vitlökar1 tsk grovt salt300 g Quornfärs 4 dl grönsaksbuljong1 st tetra krossade tomater½ msk pizzakrydda (barnens favorit)10 varv citrongräs och lökkrydda (min favorit) NYHET Resultatet kommer ikväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.