Jag har en tendens att fastna för en viss maträtt eller ett livsmedel, och äter det så mycket att jag nästan tröttnar (har inte tröttnat på muggkakor än dock
Forma bullarna som ni vill, jag började med att göra vanliga snurror fyllda med mandelmassa och fortsatte sedan med vanliga lussebullar utan mandelmassfyllning
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Att baka medsurdeg kräver lite tålamod eftersom det är mycket jästid, men det är det värt
Fräs lök och spenat, smaksätt med kryddorna, ha i kesella, keso och smula i fetaosten. Lägg skivor av laxen i pajskalet, toppa med fyllningen och vispa sedan ihop ägg och mjölk och häll jämt över
Vispa äggula, kesellaoch milda mini mat till en jämn kräm, rör i krämen i skålen med de torra ingredienserna och rör sen i äggvitan tills allt blir en jämn smet
Så var det dags igen att göra en ny laddning treveckorssallad men eftersom julen närmare sig, med storm steg som det känns, så så svängde jag ihop en sallad med rödkål och smaksatt med apelsin
Tillsätt kesella, saffran, socker, salt. Av halva satsen gjorde vi Saffransbullar med vit choklad som blev ett smarrigt komplement till de lite mer klassiska bullarna
Ät och njut. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. kesella. Garnera med russin. Pensla med uppvispat ägg. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Dela den i 35 bitar och baka ut enkla lussekatter
Gör samma sak med den andra degbiten och låt sedan jäsa i en timme ungefär. Blanda mjölken och saffran i en kastrull och låt sjuda några minuter tills all saffran blandats
Bullarna går lätt att göra med mjölk- och sojafritt margarin och havredryck, och de blev supergoda. Smula ner jästen i en bunke (det går lika bra att använda torrjäst men blanda den då med mjölet istället)
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.