Det färskta fläsket, stekte jag nästan klart på spisen, det fick gå helt klart i ugnen. Om man ha slät sås, så mixa såsen med en mixerstav, eller sila av den
Grönsaker och Sallad -. Till fläsket och löksåsen serverade jag brytbönor med sting. Eller som vi säger i Skåne, fläskmed lögasås, hur man säger det så är det väldigt gott
3 portioner 500 g sidfläsk 2 gula lökar 2,5 dl grädde Salt Vitpeppar Smör 1 tsk sojakulör 300 g blomkål 1. Stek fläsket, koka blomkålen 2. Bryn i rikligt med smör tills löken börjar bli mjuk och glansig 4. 500 g sidfläsk
Ugnstekt fläsk. Lägg fläskskivorna på foliepappret, och krydda. Under tiden fläsket blir klart i ugnen, så gör man coleslaw, allt tar cirka 20 minuter, det tycker jag är snabbmat. 500 gram fläsk i tjockare skivor. 20 minuter, eller tills att fläsket fått fin färg. 500 gram fläsk i tjockare skivor
Under min uppväckt fick jag ofta fläskmedlöksås till middag och jag har alltid tyckt att det är jättegott men jag har inte ätit det sedan jag slutade äta potatis
1 kg färskpotatisar, små salt 700 g stekfläsk, svenskt och rimmat 3 gula lökar smör, till stekning 3 dl vispgrädde 3 dl mjölk 2 msk majsstärkelse 3 krm salt 3 krm vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.