Bryn löken långsamt i en kastrull, i rikligt med smör
Tillsätt resterande ingredienser, och låt såsen småkoka i minst 20 minuter Mixa såsen med stavmixern och man vi ha den slät, om den blir för tjock så späd med lite mer mjölk.
Smaka av med lite peppar och lite soja för färgen.
Det blir till att ta en runda i naturen, när det blivit lite varmare. Stekte torskryggen i ugnen, till den hade jag den smörstekta sparrisen, och så gjorde jag skarpsås
Tilldet blev det gröna bönor, fetaostfyllda tomater som doftade dragon och pepparotssås. När jag tillagade fisken i ugnen, passade jag på att lägga ner, gröna bönor och tomaterna i samma form
Hade ugnsgrillade grönsakerna till, med samma krydda och parmesansmöret som, jag hade kvar sen igår. Tag fram plastfolie, och fördela smöret till en smörkorv, och lägg tillbaka in i kylen igen
Bryn vitkål och löken i en kastrull, utan att det tar färg, tills att vitkålen börjar bli mjuk. Jag röstar för att införa söndagsmiddagen, så våra barn får lära sig att laga mat, och framför allt att familjen tar sig tid att, sitta ner och äta tillsammans
Lägg all kålen i en gryta och täck nästa med vatten, låt det koka tills blomkålen är mjuk. Häll av vattnet, och ställ tillbaka på spisen så att det sista vattnet ångar bort från kålen
Börja med att putsa fläskfiléenoch ta bort alla senor, skär den sedan i tunna skivor. Tänkte bjuda på ett jättegott recept på hur man kan piffa tillfläskfilén, men det går även att använda kyckling eller korn, valet är fritt
Det blev ganska mäktig mat så det räcker även, att bara ha en grönsallad till. Till rulladerna hade jag gräddsås, med smak av basilikaolja och lite vitt vin
Lägg torsken i såsen och låt koka några minuter på vardera sida tills genomkokt. Koka upp kokosgrädde i en kastrull på medelhög värme tillsammansmed alla kryddor
Blanda väl och forma till biffar. Lägg upp biffen på ett stort salladsblad, ha på en skiva ost om så önskas, bacon går också bra (det have inte vi denna gång), på med dressing och sen bara att njuta
Lite sallad och stekt lök till blev det också. Platta till dem och stek dem gyllene, passa på att steka med lökskivorna, så att även de får en fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.