En sallad med räkor och avocado, ljuvligt en härlig sommardag. Känslan av att sitta utomhus och äta, då solen värmer ansiktet, att känna de små vinddragen och alla ljuvliga ljud som följer med när man är ute
En ljuvlig sallad med limedressing och panerad tofu. Precis som utlovat kommer här receptet på salladen jag gjorde av grönsakerna vi köpte på Tjärnviks gård som jag skrev om igår (klick)
Blanda lite mer än hälften av limesaften med olivolja, avokado, chili, salladslök och koriander. Den här lilla rätten passar perfekt som förrätt - eller en lättare lunch
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Hursomhelst så provade jag ett nytt recept till förrätt på nyårsafton och tack och lov så föll det väl ut
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. På senaste år har det kommit fler och fler alternativ i butikerna och det märks att efterfrågan är stor
Några salladsblad per person (t ex babyspenat). Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. salladsskott, sallad och örter (t ex dill, bladpersilja, körvel, gräslök)
Salladsfatet börjar fyllas. Halloumi är ju allra godast direkt från stekpannan eller grillen men fungerar förvånansvärt bra även efter att den kallnat i en salladspytt som den är, skuren i bitar
Några små trekanter stekt tortilla med någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
Se till att grytbitarna är väl putsade, inga hinnor och senor kvar. Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.