Fyll pajskalet med spenat- och linsröran. FYLLNING - LINSER & SPENAT. Blanda det med mjölet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa
Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes
Den här grytan var kanongod och väldigt enkel att laga. Till detta recept använde jag en linssort som heter 'Små linser', men de går att ersätta med gröna linser
Ett recept som jag genast vill prova var lins- ochrårisbiffar. Boken är skriven av Janesh Vaidya i sammarbete med Elin Qvick, Malin Barrling och Mia Elmlund
Blanda ner linserna i köttet och servera med tärnad fetaost och avocado. 1 gul lök,finhackadkycklingbuljong(tärning) eller fond2 dl okokta linser3 dl vattenmatfettFräs löken i olja eller smör,tillsätt linserna och slå på vatten och kycklingbuljong
Dessa lins och halloumibiffar är fantastiskt goda. Halloumiost är en fanatiskt ost som både går att grilla och steka eller som i detta fallet, riva ner i en vegetarisk linsfärs och göra till goda biffar
Det är bara att lägga upp lite fräscha grönsaker på tallriken (eller i matlådan), komplettera med de marinerade baljväxterna och vips så har man en god och nyttig måltid
Tyvärr finns det vissa nackdelar med pajer, till exempel att de oftast är smör- och vetemjölstinna historier som ofta dessutom innehåller stora mängder ost, samt att det är tidskrävande och meckigt att trycka ut pajdegen i formen
De mer matiga ingredienserna i grytan är, som rubriken avslöjar, kikärtor och linser - gröna sådana och grönsaker i form av selleri, morot och paprika, och tillsammans blir det väldigt mättande och framförallt jättegott
Råris är en stor favorit hos mig och har varit det sedan jag var barn. Jag gillar smaken och konsistensen och faktum att det är riktigt nyttigt dessutom
En klick creme fraiche med mycket fint hackad, lenrimmad lax eller räkor, samt finhackad dill och lime förhöjer IFD-värdet ytterligare, och några knäckesticks till är inte heller helt fel
Tillsätt quorn- eller kycklingbitarna och låt ta lite färg. Märket jag använder heter Mae-ploy. Det är thailändskt och man kan hitta dessa små godingarna i affärer med östasiatiskt sortiment
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.