4 2 morötter i stavar (2 morötter motsvarar ca 150 g) 1 hackad gul lök 1 msk olja till stekning 2 msk tomatpuré 1 dl torra röda linser 300 g krossade tomater 1 msk konc grönsaksfond 1 tsk honung 2 1/2 dl havre- eller sojagrädde (alt vanlig grädde) 1 tsk torkad timjan 200 g små vita bönor 200 g halloumiost i stavar 1 krm salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Gör du linssalladen så gör gärna lite extra, håller bra i kylskåpet några dagar och är så god att du gärna plockar fram den igen, eller blandar den i en grönsallad
Skölj dem sedan i kallt vatten och dra av skalet. Sallad med nötter och torkad frukt. Blanda den torkade frukten och nötterna med olivolja och cidervinäger
Ljummen sallad med gröna linser, rödbetor och sparris. Det är köttbullar, prinskorv och rökt skinka. Skölj linsernaoch koka tillsammans med grönsaksbuljong, enligt anvisning på förpackningen
Mixa allt utom purjolöken, vilken du fiiinhackar och blandar ner sist. Värm upp några dl olja så det är ordentligt hett – och fritera tills dom blir bruna
Fräs morötter och lök i olja i någon minut. Tillsätt allt utom halloumi och vita bönor. Stek osten snabbt tills den är fått gyllenbrun färg och lägg den i grytan
Jag äter nästan allt i perioder, beroende på lust och smak. Jag kan snöa in totalt på en smak, en rätt eller ett tillagningssätt och äta det tills det känns som "aldrig mer"
Maken är hemma och ordningen är återställd. Bryt skinkan i bitar och fördela över salladen. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.