Blanda ihop durramjöl, amaranthmjöl, rårismjöloch salt, och tillsätt medan maskinen går. Amaranth, som är ett av alla dessa supernyttiga små glutenfria frön som härstammar från Sydamerika, kan kännas en aning bittert, så jag förordar lite sötma i degen för att balansera smaken
När jag nu har blivit nyfiken på att baka och laga mer medglutenfria råvaror har jag börjat titta på innehållsförteckningarna på många av de glutenfria mjölmixer som finns
Jag har lärt mig nu att glutenfria bröd ofta är lösare i konsistensen än de med gluten. Till brunchen med Jessica förra veckan ville jag har ett glutenfritt bröd och jag hade Risentas Durramjöl hemma
Lilla I älskar att hjälpa till i köket. Mitt favoritte för tillfället är ett grönt ekologiskt med smak av citron och ingefära som känns nyttigt så här i förkylningstider
Vegetarisk ochmedrårispasta passar den här rätten mig som lätt lunch eller middag. Den är snabblagad, smakrik och känns som vardagslyx med körsbärstomater, soltorkade tomater, vitlök, olivolja, timjan och valnötter (vegan)
Här är recept på Glutenfria frallor. Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Att däremot använda ordentliga råvaror och laga mat från grunden är för oss självklart och har alltid varit, vi vill helt enkelt veta vad det är vi stoppar i oss och att det inte är fyllt med en massa (ursäkta språket) mög
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.