Recept med bikarbonat och bakpulver är säkrare alternativ om du vill få ett bra resultat. Det här med att baka glutenfrittmed jäst är inte det lättaste
Dessa går även bra att frysa in och ta fram vid behov. Här har vi naturligt glutenfria kärleksmums. Låt den svalna helt, lägg en skärbräda över och vänd plåten om, ta försiktigt av bakplåtspappret, sitter den fast, låt den stå i några minuter till och dra av (men brukar vara lätt att lyfta av)
Den glutenfriadessertpajenmed nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé. Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskaletoch strö över krydda
Har jag något att fira - Näe, eller jag kanskeska fira kärleken och livet, så då får det bli smörgåstårta på en tisdag, och för att jag ääääällllssskkkarrrrr smörgåstårta, jagskulle kunna äta denna gosak varje dag,hmmm
Det finns några glutenfria mjölblandningar nu förtiden utan vetestärkelse, men jag föredrar att lära känna de olika ingredienserna med deras unika egenskaper och vad de gör för degen
Jag är inte så noga med att blanda det torra för sig och så där, fast det borde man. Man använder det gärna som ett substitut för kniv och gaffel om man saknar dessa, eller bara känner sig lite bananas
Fungerar även att använda till pajoch piroger. Dela degen och kavla ut på mjölat bord tills du får den lagom tunt, lägg på lite fyllning, pensla på med lite vatten på kanterna och vik ihop
Tillsätt ev mer mjöl, det ska inte riktigt släpa i kanten, känn heller med fingret att den har en härlig, smörig känsla och ingen deg stannar på ditt finger
Rör om ordentligt och tillsätt mixen. Ta upp degen och dela den i två lika stora delar. 50 g jäst5 dl mjölk (solhavre vid mjölkfritt)1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1 msk vit sirap1 dl kesella eller keso eller crème fraiche (oatly imat vid mjölkfritt)1 lit glutenfri finmixSmula ner jästen i degbunken. Värm mjölk och olja till 37° och häll över jästen. Rör ner 1 msk fiberhusk och låt stå en liten stund så att degvätskan blir något tjockare och lite geléliknande. Rulla platta ut varje bit till en ganska rund och cirka 1,5 cm tjock kaka. 1 lit glutenfri finmix
I det här pajskalet har jag använt den härliga glutenfriaoch Kravmärkta mjölmixen från Chrisbel´s, men du kan naturligtvis välja ditt eget favoritpajskal om du föredrar det
Inget pajskalmed bönor eller kikärtor den här gången, utan med sesammjöl och mandelmjöl. Den här pajen tror jag faktiskt att även hängivna LCHF-are kan hugga in på, för den innehåller minimalt med kolhydrater
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfripajmed salsiccia ochspenat som fyllning. Jag fortsätter göra mina glutenfriapajdegarmed bas av bönor eller kikärtor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.