Vällagad mat med massor av smaker och enligt utsago ska den smaka autentiskt indiskt. Röda linser, kokosmjölk, tomat och en kombo av heta kryddor gör den här grytan
Blir perfekt tillsammans med en klick grekisk yoghurt i ochbröd på sidan. Än har inte våren kommit igång ochmedan jag sörjer det fortsätter jag att värma mig med goda soppor
Häromdagen gjorde jag den här fisksoppan medrödcurryochkokosmjölk. Nej, någon vidare vår har det inte kommit till Växjö än, även om solen lite blygsamt lös mellan träden i morse… Tills våren är här värmer jag mig med soppa, och det är ju rätt okej det också faktiskt
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el rödcurrypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk rödcurrypastaoch lime saft av en lime. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter. 1 röd paprika. 1 burk kokosmjölk. 2 tsk rödcurrypasta (puré)
Häll på buljong, fisksås ochkokosmjölk samt rödcurrypasta, tomatpurè och citrongräs. Nyttig soppa med blomkål ochkokosmjölk är väldigt god och värmande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.