Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Första gången jag gjorde cookiesen (påLCHF-visochmed kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
Förra veckan gjorde hon glutenfria palt och överraskade mig med en nostalgitripp i smakväg. När jag var liten och var uppe i Grundfors (Lappland) och hälsade på mormor och morfar bjöd alltid mormor på världens största- och godaste paltar till lunch
Jag tror det är just där det säger stopp för många - vi är så vana vid att baka med vetemjöl, så när jag skriver kikärtsmjöl, hasselnötsmjöl, kokosmjöloch majsmjöl så slutar kanske en del att läsa vidare
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Under fliken Glutenfritt/Matbröd hittar du många förslag på det. Jag bakade det för säkerhets skull ytterligare en gång i går, och det blev bra, så jag tror nog att ni också ska våga er på det
blanda såsen som det står på blå band kartongen och gör exakt som det står för då blir det bäst nu vet jag inte vilken sås du tog men gör som det står bara
Själv ligger jag i hårdträning med "Små grodorna" som är lilla I. Rör/vispa tills de smält ordentligt. Tycker du inte om pepparrot kan du ta enbart naturell färskost och i stället smaksätta med det du tycker om, och vid behov använder du förstås laktosfri färskost
Låt pannkakan stanna till ordentligt innan du ger dig på att vända den. Blanda mjölsorterna med husk, salt och ev kardemumma, ochvispa ned lite i taget i äggsmeten
Här hittar du en LCHF-variant på äppelkaka, här hittar du en äppelkaka med kokta vita bönor i smeten, här hittar du en riktigt nyttig och rustik äppelkakevariant, och slutligen en riktig festkaka med äpplen, mango och mandelmassa
Vispa ihop ägg, grädde, senap och parmesan och häll över. Smaksättning av blåmögelost, lite knapriga pistaschkärnor på toppen för den som tål det, en sallad därtill, och du har en riktig hälsomiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.