Placera ut laxen jämnt i formen, tillsätt den stekta löken ochsparrisenoch slå över äggstanningen. Stek den hackade löken så den mjuknar och tillsätt sparrisen så den får steka med några minuter och mjukna något
Fördela strimlad lax, spenat ochsparris i pajskalet. Bryt av och släng den nedersta hårda stjälken på sparrisenoch förväll den helt kort i lättsaltat vatten, bara någon minut
Strimla laxenoch skala räkorna om du inte använder fäördigskalade. Det står inte på förrän det är Valborg och Första Maj, och sen är det rena rama pärlbandet av olika vårliga begivenheter
In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sous viden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga
Strimla laxenoch fördela även den och räkor över spenaten. Den stod på vårt påskbuffébord på påskafton, och eftersom den fick tummen upp av samtliga så bjuder jag väl även er på den
Marinera lax en med örtsalt, persillade, sweet chili och svartpeppar. Grillad lax är ju så gott. Och när man serverar den med en gräddig sås, grillad citron och salt baconlindad sparris, ja, då är måltiden fulländad
Varmrökt lax, gräslök, dill och citron i en pajdeg som var den absolut bästa degen som sett insidan av vår ugn, det degreceptet kommer vi absolut att använda oss av fler gånger
Lax är barnens favoritfisk och den är ju tacksam att tillaga på allehanda sätt. I tidningen får man dessutom tipset att dricka antingen torr champagne, en fyllig och fatlagrad Chardonnay från Bourgogne eller Nya världen eller ett svensk lager öl till rätten
Vi köpte varsin bit varmrökt lax, sparrisoch lite sallad. Så var det häromveckan och jag var jättesugen på varmrökt lax så vi gjorde det enkelt för oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.