Den här ugnsbakade saftiga laxenmed en len citron ochbasilikasås fick bli veckans fiskrätt. Vi åt den med pressad potatis och en sallad gjord på rödbetsblast
Lägg laxenmed skinnsidan uppåt i en ugnsform. Ta ut och låt laxen svalna i lagen. Inkokt lax. Dra sedan långa remsor av moroten med potatisskalaren och lägg i en bunke
Nu blev det ju inte så, utan i stället slängde vi ihop ett gäng laxrullar som från början var tänkt skulle utgöra förrätt, men som mättade tillräckligt bra för att fungera som huvudrätt
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Lax. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Vi köper alltid Salma Lax i ochmed att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.