Limekryddad lax med örtsås och primörer
Mörk o Mat
Mörk o Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Limekryddad lax med örtsås och primörer
  • 4 pers
  • 600-800 gram laxfilé
  • valfri kryddning (jag använde Barking Mad Limepeppar från The Spice Tree)
  • 1 msk salt
  •  
  • Örtsås
  • 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1 msk smör
  • 0,75 dl hemmagjord fiskfond eller 1/2 dl konc fiskfond
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 1/2 dl grädde
  • salt och peppar
  • 2 dl grovhackade örter (jag använde dill och färsk bladspenat)
  •  
  • Smörslungade primörer
  • några stjälkar salladslök
  • några rädisor
  • några sparrisar
  • färskpotatis
  • en rejäl klick smör
  • salt och peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.