Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, strö ev över ströbröd, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten
En förrätt med få ingredienser men som alla är i perfekt harmoni. Hon har nu i sommar upptäckt att getost faktiskt är mycket gott, så nu finns det ju mycket att testa på det området
Men det räcker med en liten bit getost då smaken är ganska mäktig och osten i sig mycket mättande. Fikonet var naturellt men även det kan bakas med i ugnen
Getost och rödbetor med grillat surdegsbrödMycket enkelt och går jättebra att förbereda. Grilla brödet och ställ formen med rödbetorna och osten på grillen strax före servering
Dessa små underbara godingar serverade jag sedan med en sallad och lite serranoskinka, men självklart funkar de bra till plockmaten, som en förrätt eller som ett tillbehör också
Servera med grova tékakor som hamgurgerbröd, eller den sorts tékakor du kan få tag i som du tål, med skivad rödlök, machesallad/valfri sallad, guacamole och någon god ost för den som tål
mandelmjölet ger den typiska ”torra” getost-feelingen (kan man verkligen kalla det så… ja tydligen), kokosoljan hjälper till med konsistensen i kylskåpet och miso ger den lite ostliknande smaken av umami
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.