Lammläggmed rotfrukter. Servera med sallad. Köttets mörka färg kommer från rödvinet. Det är mycket enkelt att få till en middag för fyra personer i ett och samma kärl om man använder en lergryta
Skölj skivornai ett durkslag så stärkelsen försvinner. Superenkelt och fort går dessa potatisar. Bred ut potatisen på bakplåtspapper, droppa över oljan och pressa över vitlöken
Den här kryddiga grytan är lika god att tillagamed både lammkött och nöt. Jag har fått inspirationifrånIndien eftersom att jag bara älskar att använda massor med kryddor och kombineraolika smaker
Servera – Potatisgratängenmed två tjockare skivorlamm, persiljeröra och de sötsyrliga morötterna. Det är med stor respekt jag nu tillagar resten av det här lammet och inser hur oerhört nyttigt det är att lära sig mer om djuruppfödning och bra råvaror när man ska laga mat från grunden under flaggen “närproducerat”
Att få längta lite efter den där galet goda, saftiga och möra steken som skivats upp, dränkt i skysås som blir så där himmelsk god och mustig så den lätt kan ätas med sked
Putsa köttet och snitta fettkappan med en vass kniv. Lägg steken i en ugnsform eller långpanna. Hacka örterna grovt och mortla till en grov pasta medliteolivolja och vitlöken
För omväxlings skull så är det intelammstek som ligger på våra tallrikar, det är ju annars en inte helt ovanlig syn här i Mårtenssons kök (letar ni recept på det så skrivinlammsteki sökrutan så dyker våra olika recept upp där), här har viiställetlammskivor och dom kommer från bogen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.