Jag skar kålrot i skivor och la in på gallret i ugnen med olivolja, salt och peppar. Äntligen ska jag ta min lärarexamen och mitt andra ämne förutom spanskan blir hem & konsumentkunskap
Innan servering "trådade" jag upp köttet med en gaffel. Recept1 kg högrev (gärna krav/gräsbeteskött) 2 morötter4 vitlöksklyftor1 gul paprika 1 gul lök2 schalottenlökar 3 lagerbladFärska, hackade örter (jag tog timjan, persilja, oregano idag) Salt, peppar 2 dl vatten 1 msk kalvfond Jag grovhackade lök och grönsaker, gav köttet lite stekyta, saltade och pepprade rejält runt om. 1 kg högrev (gärna krav/gräsbeteskött) 2 morötter
Späd eventuellt med lite mer vatten. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev
Börja med att bryna högrevenmed smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om. Lägg i maizenan utrörd med lite vatten i skyn och koka upp, smaka av med salt och svartpeppar och slå såsen på kött och grönsaker
Sist, första gången vi smakade ostronskivling, gjorde vi en kinesisk hot & sour soppa. Jag smörstekte svampen, precis som sist, i lite smör först på medelhög värme
Känns den för tjock kan du späda med lite vatten. Skeda över rejält med tomatsås och kött. 700 g högrev utan ben. 700 g högrev utan ben ca 700 g passerade tomater 0,5 dl olivolja 1 gul lök, hackad 1 vitlök, finhackad 0,5 dl basilikablad, strimlade 0,5 dl persilja, finhackad 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 krm socker 400 g pasta, (t ex penne, rigatoni, bombardoni eller färsk tagliatelle) parmesanost (av god kvalitet), färskriven persilja, finhackad, för att strö över portionerna
6 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till chilin) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 kanelstång 1 msk malen spiskummin 2 tsk torkad oregano 2 tsk malen koriander ca 1 kg högrev i bit 33 cl ljust öl 1 - ca 2 dl vatten 1 oxbuljongtärning 25 g mörk choklad (70%) salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Igår hade vi middag hemma hos oss och bjöd på långkok i form av en chili på högrev. Det blev gott men väntar med att dela med mig av recept tills dess att vi har prövat oss fram till THE långkok
Kött400 g fläskkarré, i bit utan ben (eller skinka) 400 g högrev (eller ytterfilé) 33 cl öl 5 dl vatten 2 köttbuljongtärning. Aioli2 äggula 2 dl rapsolja salt peppar vitlök chilisås
Provade att långkoka en fin högrev i ugnen tillsammans med grönt och min Wild Love. Sila av spadet och låt det koka ihop en stund (alternativt ta upp köttet och mixa spad o grönsaker till sås)häll i en ½ dl grädde och ½ dl creme fraiche samt smaka av med ett par matskedar gelé av något slag -jag hade en burk kvittengelé på pockade på uppmärksamhet men vinbärsgelé funkar säkert minst lika bra, om det behövs kan man reda av såsen med nån matsked maizsena
Vi åt steken med blomkålsris, en sallad och den goda såsen som jag gjorde på vätskan. Jag passade på att köpa på mig ett par högrevsbitar när det var sänkt pris för ett par veckor sedan och idag använde jag en av dem
Skiva köttet låt det bli varmt i såsen servera med kokt potatis. Bryn högreven lite smör salta och peppra (jag gör allt i en järngryta), ta ur den och bryn sen grönsakerna som du skalat och delat i grova bitar, lägg sen i högreven ovanpå
Vänd köttbitarna i mjöl och bryn dem i omgångar i en het panna med olja. Lägg lök och morötter i grytan med köttet och tillsätt resten av ingredienserna utom smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.