6 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till chilin) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 kanelstång 1 msk malen spiskummin 2 tsk torkad oregano 2 tsk malen koriander ca 1 kg högrev i bit 33 cl ljust öl 1 - ca 2 dl vatten 1 oxbuljongtärning 25 g mörk choklad (70%) salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Igår hade vi middag hemma hos oss och bjöd på långkok i form av en chilipåhögrev. Det blev gott men väntar med att dela med mig av recept tills dess att vi har prövat oss fram till THE långkok
Innan servering "trådade" jag upp köttet med en gaffel. I morse satt jag igång ett långkok, som fick stå och gotta sig i ugnen på hundra grader ända tills det var dags för middag
Späd eventuellt med lite mer vatten. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev. 1-2 jalapeño - beroende på styrka
Servera med färskt bröd och en klick creme fraiche. Tillsätt bönorna på slutet så de blir varma. 1 kg högrev. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak). 1 kg högrev. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak)
Min klasskamrat Nick som är amerikan gjorde iordning för att tillaga sån här chili o vi andra höjde på ögonbrynen när det skulle va både choklad och kakao i grytan
Jag har lagat chili con carne på det sättet i flera år, fram tills någon vecka sedan då jag tänkte att ”chili con carne” betyder chilimed kött… och inte köttfärs, för då borde grytan heta Chili con picada (köttfärs) istället
En riktigt god chili som värmer efter en långpromenad, kan det bli bättre än så nu såhär på hösten. Chilin gjorde jag som en snabbare variant av pulled pork, fast pulled beef istället
Sänk temperaturen och låt chilin puttra på svag värme i tre timmar så att köttet är riktigt mört. Servera chilinmed tortillastrips, crème fraiche, hackad chili, lime och koriander
långkokthögrevmed vitlök, mörk choklad och mörkt öl blir en mumsig chili. Till chilin är det kanongott med Guacamole, gräddfil som jag spritsade över tacoschipsen (Texas Longhorns så bäst
Sebastian←Kalvschnitzel med ugnsrostade krispiga potatisskivorAsiatisk nudelsallad→ Liknande receptBoeuf bourguignonChili con carneFalukorv i het tomatsåsSkånsk kalopsKommentera Avbryt svarE-postadressen publiceras inte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.