Fräs lök och vitlök. Späd eventuellt med lite mer vatten. Lägg i kryddor och öl. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörkchokladGör så här. Låt sjuda minst 3-4 timmar, lägg i choklad efter halva tiden. 2 lagerblad. 1-2 jalapeño - beroende på styrka
6 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till chilin) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 kanelstång 1 msk malen spiskummin 2 tsk torkad oregano 2 tsk malen koriander ca 1 kg högrev i bit 33 cl ljust öl 1 - ca 2 dl vatten 1 oxbuljongtärning 25 g mörkchoklad (70%) salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Ta en kastrull, lägg i köttet,i medmörkölen, salt, peppar, chilin, spiskummin och agave nekatarn. Servera med gräddfil och hemmagjorda parmesan eller västerbotten chips
långkokt högrev med vitlök, mörkchokladochmörkt öl blir en mumsig chili. Till chilin är det kanongott med Guacamole, gräddfil som jag spritsade över tacoschipsen (Texas Longhorns så bäst
Eftersom två av vännerna äter enligt LCHF så försökte jag för ett tag sedan mig på att för första gången baka med sukrin, och det blev jättegoda blåbärsmuffins
Min klasskamrat Nick som är amerikan gjorde iordning för att tillaga sån här chili o vi andra höjde på ögonbrynen när det skulle va både chokladoch kakao i grytan
Forma smeten till minibars och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med rostade kokosflakes. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten)
Riv chokladenoch rör ned i grytan. Rör om då och då. Bryn färs, lök och 3 vitlöksklyftor i olja. Tillsätt tomatpure, spiskummin, oregano ochchilipulver, fräs i 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar, sambal oelek, 1 tsk socker och lite salt, småkoka under lock i 20 minuter. Blanda sedan ner paprikorna och bönorna i grytan, småkoka i 10 minuter. Blanda yoghurten med 1 pressad vitlöksklyfta och lite salt
Hemköp i hamnen brukar ofta satsa på tillfälliga partier och säsongens livsmedeloch jag bunkrade några knippen lagerblad för ett tag sedan för det går åt mängder i vår familj
Häll den varma grädden, lite i taget – ungefär som om du skulle göra en majonnäs i den smälta chokladen samtidigt som du rör kraftigt med en slickepott
Koka upp, lägg på locket och tillaga enligt någon av metoderna nedan. Servera med en sallad, kokta morötter, blomkålsris eller på en smörstekt skiva valnötsbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.