Krossade tomater
Matilda
Matilda

Krossade tomater

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 eller fler kg tomater

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en djup ugnsplåt.

    2. Dela tomaterna och klyfta eventuellt bort den gröna tomatskrutten och fyll plåten med tomaterna så att öppningarna står uppåt.

    3. Baka tomaterna i ugnen i ca 30-60 min, ju fler tomater desto längre tid i ugnen.

    4. Låt tomaterna svalna och häll bort den klara vätskan i botten på plåten. Den kan användas till tomatsirap eller i bröd.

    5. Lägg tomathalvorna i en skål eller i en kastrull, stavmixar innehållet till en lagom konsistens.

    6. En vanlig burk med krossade tomater innehåller ca 400 g, fyll glasburkar med ca 400 g och frys in.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.