14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Koka upp vetekross och en tredjedel av vattnet och låt sjuda i 10 minuter. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning. Ta formarna direkt från kylen och grädda dem i nedre delen av ugnen, två åt gången i 45 min
Vi har inte smakat på tomaterna ännu, det får bli vinterns nöje. Det var inte alls svårt att göra, det som tog tid var när burkarna skulle stå i ugnen, det tog några timmar innan oljan började bubbla som det stod att den skulle göra
För mig är sufflé en rätt med vispad äggvita som reser sig fint i ugnen. färska bär. Servering. Toppa med citronskal, droppa över likör, dekorera med färska bär och servera
Ringla över honung och strö över salt, hackade färska örter och ringla över olivoljan. Jag har aldrig tyckt om soltorkade tomater, de är för torra och koncentrerade i smaken för min del men semi-torkade eller lättorkade som jag provat tycker jag väldigt mycket om
Sötman från tomaterna, friskheten från spenaten och den underbarat speciella getosten i kombination med några kalamataoliver gifter sig mycket väl en torsdagkväll
Du kan frysain sockerärtorna rena och utan att ha förvällt dem också. Riktigt färska och fina sockerärtor kommer att bli allra bäst att använda igen när du tinar dem
Skiva stora finatomater i skivor. Här är en förrätt som min kära moster gjorde då hon var här senast. Hon har varit väldigt mycket i Frankrike och hennes dotter, minkusin är halvfransk (och dessutom gift med en fransman)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.