1 citron1.
Fräs vitlök och svamp i smör.2. Häll i vin, vatten och buljong. Koka upp och tillsätt resterande ingredienser, men spara grönkål och ost till sist.3. Koka tills pastan är mjuk, rör ner grönkål mot slutet och rör sist ner ost. Smaka av.4. Rosta hasselnötterna i en torr, varm stekpanna.5. Toppa med grovhackade hasselnötter, persilja och rivet citronskal.TipsBlir såsen för vattnig? Det finns flera faktorer som kan påverka vattenmängden till exempel hur vid grytan är. Använd gärna en vid gryta och inget lock så kokar mer vätska bort. Du kan prova att minska vattenmängden med ca 3 dl och istället tillsätta vatten i efterhand om såsen blir för tjock. Om såsen har blivit för lös skulle jag reda av med lite arrowrot eller potatismjöl utblandat i kallt vatten och hastigt koka upp grytan.
Se där en krämigoch god sås på ett kick. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Låt alltsammans puttra ihop på svag värme och under lock till en krämig gryta. Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Låt puttra på svag värme och smaka av med salt. Hackade rostadehasselnötter. Ankbröst går utmärkt att köpa fryst och är lättlagat om man har rätt teknik
Toppa gröten medrostade nötter, bär och skivad banan. Jag älskar gröt och startar mer än gärna helgen med en matig variant toppad med en massa nyttiga godsaker
Hur gott som helst ihop med potatisen och knapriga hasselnötter. Det här åt vi till chilimarinerad och grillad entrecôte och trots stor misstänksamhet från två av gästerna medan potatisen var i ugnen (det luktade skunk, eller fotsvett tror jag någon sa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.