Krämig citronpasta med skogssvamp och rostade hasselnötter
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vitlök, rivna
  • 1 näve torkad svamp eller 200 g färsk, i bitar
  • 1 vitt vin
  • 1 vatten
  • 1 buljongtärning, svamp- eller grönsaks-
  • 1 portioner pasta (ca 300 g okokt)
  • 1 grädde, valfri fetthalt men kokbar
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar, malen
  • 1 nävar grönkål, i bitar
  • 1 hasselnötter, rostade, om man vill
  • 1 ost, riven
  • 1 smör till stekning
  • 1 persilja, hackad
  • 1 citron1. Fräs vitlök och svamp i smör.2. Häll i vin, vatten och buljong. Koka upp och tillsätt resterande ingredienser, men spara grönkål och ost till sist.3. Koka tills pastan är mjuk, rör ner grönkål mot slutet och rör sist ner ost. Smaka av.4. Rosta hasselnötterna i en torr, varm stekpanna.5. Toppa med grovhackade hasselnötter, persilja och rivet citronskal.TipsBlir såsen för vattnig? Det finns flera faktorer som kan påverka vattenmängden till exempel hur vid grytan är. Använd gärna en vid gryta och inget lock så kokar mer vätska bort. Du kan prova att minska vattenmängden med ca 3 dl och istället tillsätta vatten i efterhand om såsen blir för tjock. Om såsen har blivit för lös skulle jag reda av med lite arrowrot eller potatismjöl utblandat i kallt vatten och hastigt koka upp grytan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.