1 wasabirucola
eller någon annan sallad till servering
1 Fyllning300
g kycklingfärs eller fläskfärs 3 msk ljus soja 2 cm ingefära, riven 1 vitlöksklyfta, pressad 1,5 msk sesamolja 1 msk farinsocker 1 tsk fisksås 1 liten morot, finhackad 1 dl vitkål, fint hackad
1 Dippsås1
dl japansk eller koreansk soja 0,5 dl risvinäger 0,5 röd chili, tunt skivad 1 msk farinsocker rapsolja till stekning wasabirucola eller någon annan sallad till serveringBlanda samman alla ingredienserna till dippsåsen och ställ åt sidan.
Rör samman mandufyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås. Häll detta över färsen och blanda väl. Tillsätt grönsakerna och rör samman. Fyll gyozaplattorna med ca halv matsked fyllning. Lyft kanterna och pressa dem mot varandra. "Lås" ihop dem genom att fukta kanten med lite vatten och sen vika. Om man vill kan man trycka till 5-6 veck i mitten eller pressa samman ändarna med varandra. Stek i het traktörpanna utan att dina dumplings vidrör varandra, de kan då lätt fastna i varandra.
När botten är gyllene och krispig, häll på ca 1 dl vatten, sänk värmen till medelvärme och låt ånga med locket på i ca 5 minuter. Servera dina dumplings rykande heta med dippsåsen och wasabirucolan.
Skölj av med kallt vatten och låt droppa av ordentligt i ett durkslag. Dela rädisorna på mitten, hyvla morötter, gärna med mandolin eller potatisskalare, skiva sockerärtor på längden och skiva salladslöken tunt
Servera sushin med resterande soja och gari samt sojamajonnäs att dippa i för de som vill. Rör om med händerna och byt vatten i bunken tills vattnet är klart och genomskinligt
sallad500 g ryggbiff, i skivor (välmarmorerad) 250 g glasnudlar 1 gurka 1 morot 10 cm rättika 1 dl sockerärtor 70 g babyspenat 100 g jordnötter 3 salladslökar 1 kruka koriander 1 kruka mynta smör och neutral olja, att steka i
Servera dina dumplings rykande heta meddippsåsen och wasabirucolan. Stek i het traktörpanna utan att dina dumplings vidrör varandra, de kan då lätt fastna i varandra
1Sås1 klyfta vitlök ca 1 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja (du kan minska mängd och ersätta det med vatten om du vill ha en mild sojasmak) 1 dl vatten 2 msk brunt farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse
4 Vårrullar 4 port ris, gärna jasminris 280 g böngroddar 1 rödlök ca 300 g morötter 75 g sockerärtor 2 tsk vitvinsvinäger 2 1/2 msk olja salt och peppar ca 400 g kycklingfärs 2 msk japansk soja 270 g filodeg bakplåtspapper 1 msk sesamfrön Sötsurdippsås 1 lime 1 dl hoisinsås 1/2 tsk sambal oelek 1 tsk japansk soja 1 msk sesamfrön Till servering 100 g råkostsallad Lägg till i inköpslistan
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.