Vietnamesiskt

Vietnamesiskt

  • 47 Recept
Ljummen vietnamesisk sötsur soppa

Ljummen vietnamesisk sötsur soppa

En kompis till mig bodde i London. I hennes kvarter fanns en populär vietnames. Här tog man gärna en slags soppa med sallad i
#9 Asiatisk gurksallad med sesamfrö

#9 Asiatisk gurksallad med sesamfrö

Det var ju det där med julmaten med. Jag har otroligt svårt för konceptet julbord – visserligen gillar jag i princip varje del för sig, men ihop blir det bara för mycket och för flottigt
Biffsallad med glasnudlar och krispiga grönsaker

Biffsallad med glasnudlar och krispiga grönsaker

sallad500 g ryggbiff, i skivor (välmarmorerad) 250 g glasnudlar 1 gurka 1 morot 10 cm rättika 1 dl sockerärtor 70 g babyspenat 100 g jordnötter 3 salladslökar 1 kruka koriander 1 kruka mynta smör och neutral olja, att steka i
Gurksallad som passar bra till gyoza

Gurksallad som passar bra till gyoza

Det här är fantastiskt gott och även detta från det japanska köket. Receptet är som klippt och skuret för de japanska dumplings (gyoza), men jag kan även tänka mig att äta detta till andra rätter som t ex ugnsgrillad lax eller en grillad biff
Gōng bǎo jī dīng

Gōng bǎo jī dīng

En nyckelingrediens i kinesisk matlagning är som bekant smakförstärkare (minns även ett svar på frågan hur ankan fått så fin röd färg
Grillade vietnamesiska köttbullar

Grillade vietnamesiska köttbullar

Du som läser min blogg vet att jag bara ÄLSKAR asiatiska smaker. När vi bodde i Taiwan fanns det en Vietnamesisk restaurang vi ofta åt lunch på
Vietnamesisk färsröra med grönsaker och dressing

Vietnamesisk färsröra med grönsaker och dressing

Middag med lite hetta, syra och fräscha smaker är vad du hittar här i det Mårtenssonska köket i dag, när det handlar om en färsröra som serveras med färgglada grönsaker och en sötsyrlig dressing (och kanske lite sriracha om man som Håkan älskar hetta
Vietnamesisk sallad

Vietnamesisk sallad

Skiva löken tunt. Lägg den i en skål och blanda löken med risvinäger, socker och salt. Marinera i 30 minuter
Bao bun med hoisinfläsk

Bao bun med hoisinfläsk

Bun2 tsk torrjäst 2 dl mjölk, fingervarm 5 dl vetemjöl 3 msk strösocker 0,5 tsk salt 3 krm bakpulver 3 krm bikarbonat 2 msk neutral matolja 2 msk sesamolja, till pensling
Vietnamesiska vårrullar med dipp

Vietnamesiska vårrullar med dipp

Vårrullar8 rispapper 150 g glasnudlar, kokta och avrunna 250 g böngroddar 2 morötter, skuren i tunna stavar 1 gurka, skuren i tunna stavar 2 salladslökar, skuren i fina strimlor 0,5 isbergssallad, skuren i fina strimlor 1 kruka färsk koriander
Nuoc Cham

Nuoc Cham

60 g limejuice 60 g fisksås 60 g vatten 10 g risvinäger 5 g strösocker 1 klyfta vitlök, finhackad 1 chilifrukt, finhackad (bird
Vietnamesisk kycklingsoppa

Vietnamesisk kycklingsoppa

En klassiker från det Vietnamesiska köket är olika former av buljongsoppor som heter Pho. Oftast (om inte alltid) innehåller de någon form av nudlar
Risnudlar med grillad kyckling

Risnudlar med grillad kyckling

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag. Skiva kycklingfiléerna, ansa och skiva salladslöken
Korean fried chicken

Korean fried chicken

Snabbpicklade grönsaker. Börja med att snabbpickla grönsaker. Skär morot och rättika i tändstickstunna stavar samt rödlök i tunna båtar
Sötstark koreansk kyckling i salladsblad

Sötstark koreansk kyckling i salladsblad

Blanda alla ingredienserna utom kycklingen till kycklingbulgogin till en marinad. Lägg i kycklingen och låt marinera i minst 20 timmar eller mer, gärna över natten
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar passar bra till förrätt, på buffén eller som en liten kvällsrätt. Försök att rulla fasta rullar så går det lättare att dela dem inför serveringen
Vietnamesiska vårrullar med dippsås

Vietnamesiska vårrullar med dippsås

Supergott recept med inspiration från Vietnam. Det är alltså inte friterade kinesiska vårrullar som annars är det vanliga, utan de äts färska