Okej, jag börjar med att klargöra att det här inte är ett nyttigt recept på något sätt. Jo, även fast jag oftast satsar på nyttigare godsaker (se mina nyttiga julgodis-recept HÄR) så tycker jag ändå att en traditionell knäck hör till julen
Ta upp degen på mjölat bakbord, och dela den i fyra delar. I slutet av gräddningstiden blir bröden snabbt brända om man inte är vaksam - så håll ett extra öga på brödet de sista minutrarna om du inte vill ha svart knäckebröd
Det är bara fyra dagar kvar till julafton och vi bjuder på ett recept på knäck, ett väldigt populärt julgodis som jag tyvärr inte är ett fan av, men min sambo tvingar mig att blogga om det
rabarbern på längden om det behövs. Lägg bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Tio minuter efter gräddningen kan man strö över lite florsocker och sedan är det bara att mumsa på
Något jag bjöd på vid avdentsfikat. Förbered med att lägga ut bakplåtspapper på platt underlag. Dela grillpinnarna på mitten med hjälp av en sax eller kniv och placera ut på bakplåtspapperna
Nu är vi i Stockholm igen, barnen har passat på att leka med sina kompisar idag och jag och Jocke har förberett för den kommande veckan som är hektisk men rolig
Eftersom jag ville använda min favoritbotten som är riktigt knäckig samt daimgrädde tyckte till och med jag att tårtan behövde något fräscht på toppen vilket blev färska jordgubbar
)Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten. ) Men jag lever, jag lovar, det har bara varit så galet mycket, både på jobbet och hemma
Enligt tradition hade vi en nykomling på julbordet. ) lär jag aldrig tröttna på. Knäckesticksen blir rätt mjuka och tråkiga om röran får ligga för länge så det är bäst att lägga på den strax innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.