Okej, jag börjar med att klargöra att det här inte är ett nyttigt recept på något sätt. Jo, även fast jag oftast satsar pånyttigare godsaker (se minanyttigajulgodis-recept HÄR) så tycker jag ändå att en traditionellknäck hör till julen
Lägg ihönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Rör om tills osten smält. morötter, rivna (ca 4 st). 1purjolök, fintstrimlad. 1hönsbuljongtärningar. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fintstrimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Blada ihop allt och platta ut runda bröd. Stek i stekpannan och servera direkt. 2 dl vetemjöl 2 dl rågsikt50 gr mjukt smör2 tsk bakpulver 1 tsk salt2 dl fil eller yoghurtRör ihop bakpulvret med mjölet först. - Läs hela inlägget här 2 dl vetemjöl. 2 dl rågsikt. 2 dl fil eller yoghurt
Klart. Fräs löken och vitlökenilite smör i en kastrull och häll sedan på vattnet och vispgrädden. Det är en lite "fuskig" soppa eftersom basen består av en färdig tomatsoppa men det känns ändå som att man lagar en riktig rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.