500 g
fläskkarré, kotlett, entrecote eller kycklingkött som urbenad kycklinglårfilé
10,5 dl
matolja eller olivolja
10,5 dl
mörk söt soja som ketjap manis
12 klyftor
pressad vitlök
11 msk
sambal oelek chili
11 tsk
mald spiskummin
12 krm
salt
11 krm
svartpeppar
11 tsk
oregano (valfritt)
12 msk
citronsaft (valfritt)
10,5 dl
hackad bladpersilja (valfritt)
1 TILLBEHÖR:
0,5 huvud isbergssallad
12
tomater
11
rödlök
14 msk
majonnäs
12 msk
het chilisås som sriracha
14 arabiska
libabröd tunnbröd till kebab
11 dl
hackad bladpersilja
12
saltgurkor (valfritt)
18 inlagda
jalapenos (valfritt)
1 VITLÖKSSÅS:
3 dl matyoghurt
11 klyfta
vitlök
10,5 tsk
saltKEBABKÖTT:Sätt ugnen på 225 grader (du kan också grilla spetten). Skär köttet i tunna skivor eller strimlor. Blanda med resten av ingredienserna i en skål och låt stå och marinera. Träd upp på spätt och lägg på galler i ugnsbleck. Eller sprid ut köttet på en ugnsplåt. På grillen: Grilla kebabspetten runt om i 15 minuter tills köttet är genomstekt och fått fin färg. I ugnen: Stek i kebabköttet i 30 minuter tills det fått fin färg. Vänd runt köttet efter halva tiden. Skär ev. loss köttet från spetten om du använt sådana. Smaka av med salt, svartpeppar samt citron innan servering på fat. Garnera ev. med hackad bladpersilja. Förbered tillbehör och lägg upp i skålar: skölj och strimla isbergssallad, skölj och skiva tomater, skala och strimla rödlök samt skölj och hacka bladpersilja. Dela ev. saltgurkor i långa stavar om du gillar det. Ta ut kebabköttet. Skär loss köttet från spetten om du använt sådana. Smaka av med salt, svartpeppar samt citron innan servering på fat. Garnera ev. med hackad bladpersilja. VITLÖKSSÅS: Blanda matyoghurt i en skål med pressad vitlök. Värm ev. bröden i ugnen på en ugnsplåt eller i en stekpanna. Servera kebabköttet med tillbehören. Tips när du gör kebabrullarna är att först breda ut någon msk majonnäs, någon tsk sriracha samt några msk vitlökssås vågrätt 1/3 från nedre kanten, lägga på ett lager isbergssallad, sedan skivade tomater, rödlök, kebabkött och sista rikligt med bladpersilja samt eventuellt jalapenos och saltgurka om du vill ha det. Vik sedan upp brödet från nedre kanten, kläm ihop och rulla ett varv, vik in den ena sidans kant och fortsätt rulla ihop till en kebabrulle. Dela ev. kebabrullen tvärs över mitten med en kniv och servera direkt.
kebabrulle som här, eller som pizzapålägg, som tacos istället för färs. Det här receptet har jag hittat hos kyrddburken, snodde det rätt av, men gjorde en egen kebabsås
Varför inte lyxa till det i helgen med en god kebabrulle som hela familjen kommer att älska. För en gång skull kan ni själv få välja vad er kebabrulle ska innehålla
4 portioner. 100 g. finhackad gul lök. 400 g. mager nötfärs. 1 msk. matolja. 1 tsk. spiskummin. salt och peppar. 2 dl. matlagningsyoghurt, ev låglaktosmatyoghurt
Hej alla läsare. Idag har jag varit trött som en zoombie. -( Men har ju sin förklaring när min lilla goding fick för sig att inte sova inatt utan hållde på att krångla från midnatt sen ville han upp runt 1 och så kom vi inte i säng förns kl 5 på morgonen lagomt tills det va dags för sambon att åka till jobbet
I förrgår blev det hemmagjord snabbmat iform av kebabrulle. Vi gjorde en klassisk kebabrulle men kebabköttet kan bytas ut mot kyckling för den som vill
Fräs lök och nötfärs i olja i en stor stekpanna. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Blanda matlagningsyoghurt, majonnäs, vitlök, dragon, socker, salt och peppar till en sås
De här goda bröden är helt suveräna att använda till kebabrulle eller liknande. Bröden är mjuka och lite sega vilket gör att de håller ihop bra även när de fylls med lite blötare fyllning
Kebabrulle med pulled pork i het chilisås. Söndagsmiddag här hemma brukar till 99% vara rejäl husmanskost, ofta en långlagad stek, kokt potatis, primörer med sky/gräddsås av något slag
I Sverige råder det delade meningar om hur riktigt kebabkött ska vara. Det enda som alla verkar vara helt överens om är att det ska innehålla kött, men där slutar likheterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.