Kebabrulle
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré, kotlett, entrecote eller kycklingkött som urbenad kycklinglårfilé
  • 10,5 dl matolja eller olivolja
  • 10,5 dl mörk söt soja som ketjap manis
  • 12 klyftor pressad vitlök
  • 11 msk sambal oelek chili
  • 11 tsk mald spiskummin
  • 12 krm salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 11 tsk oregano (valfritt)
  • 12 msk citronsaft (valfritt)
  • 10,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
  • 1 TILLBEHÖR: 0,5 huvud isbergssallad
  • 12 tomater
  • 11 rödlök
  • 14 msk majonnäs
  • 12 msk het chilisås som sriracha
  • 14 arabiska libabröd tunnbröd till kebab
  • 11 dl hackad bladpersilja
  • 12 saltgurkor (valfritt)
  • 18 inlagda jalapenos (valfritt)
  • 1 VITLÖKSSÅS: 3 dl matyoghurt
  • 11 klyfta vitlök
  • 10,5 tsk saltKEBABKÖTT:Sätt ugnen på 225 grader (du kan också grilla spetten). Skär köttet i tunna skivor eller strimlor. Blanda med resten av ingredienserna i en skål och låt stå och marinera. Träd upp på spätt och lägg på galler i ugnsbleck. Eller sprid ut köttet på en ugnsplåt. På grillen: Grilla kebabspetten runt om i 15 minuter tills köttet är genomstekt och fått fin färg. I ugnen: Stek i kebabköttet i 30 minuter tills det fått fin färg. Vänd runt köttet efter halva tiden. Skär ev. loss köttet från spetten om du använt sådana. Smaka av med salt, svartpeppar samt citron innan servering på fat. Garnera ev. med hackad bladpersilja. Förbered tillbehör och lägg upp i skålar: skölj och strimla isbergssallad, skölj och skiva tomater, skala och strimla rödlök samt skölj och hacka bladpersilja. Dela ev. saltgurkor i långa stavar om du gillar det. Ta ut kebabköttet. Skär loss köttet från spetten om du använt sådana. Smaka av med salt, svartpeppar samt citron innan servering på fat. Garnera ev. med hackad bladpersilja. VITLÖKSSÅS: Blanda matyoghurt i en skål med pressad vitlök. Värm ev. bröden i ugnen på en ugnsplåt eller i en stekpanna. Servera kebabköttet med tillbehören. Tips när du gör kebabrullarna är att först breda ut någon msk majonnäs, någon tsk sriracha samt några msk vitlökssås vågrätt 1/3 från nedre kanten, lägga på ett lager isbergssallad, sedan skivade tomater, rödlök, kebabkött och sista rikligt med bladpersilja samt eventuellt jalapenos och saltgurka om du vill ha det. Vik sedan upp brödet från nedre kanten, kläm ihop och rulla ett varv, vik in den ena sidans kant och fortsätt rulla ihop till en kebabrulle. Dela ev. kebabrullen tvärs över mitten med en kniv och servera direkt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.