I går förenade jag nytta med nöje och tog enlångpromenadtill Limhamns Fiskrökeri. Enpromenix på ca fyrtio minuter från där jag bor och eftersom solen strålade, blev det en riktigt angenäm “motionsrundaâ€
Min lillasyster Malin och hennes familj var här dagarna innan så hon hjälpte mig lite med en del förberedande, och så bjöd vi min bror och hans familj och då hjälpte de till lite också… det gäller att vara lite om sig och kring sig när man sitter i knipa
Eftermiddagen vigs en kulinarisk tanke med en gastronomisk fröjd som slutmål. Entrérätt. Bakad torskrygg med nordisk pesto, salsa och vårens första primörer
Nåväl, kul i alla fall att se hur snyggt de fick tillrätten. Innan sommaren tror jag det var kontaktades jag av Expressens matbilaga "Mitt kök" om jag ville vara med i deras nya serie med större reportage om läsarrecept
Vid såna tillfällen tycker jag att det finns en självklar väg att gå. Ibland – särskilt på sommaren tror jag – vill man ju kunna njuta av en riktigt god middag, med minsta möjliga ansträngning
Tror jag inte har lagat den sedan vi flyttade till vårt hus, och då är det ju några år sedan. Efter en fullknökad helg finns det äntligen lite tid att uppdatera
Igår lagade jag fetakyckling från boken, serverad med klyftpotatis. Enligtbokens upplägg kompletteras inköpslistorna med basvaror man alltid har hemma men klyftpotatis är inte något jag alltid har hemma, så i mitt fall bytte jag ut rucolan på inköpslistan mot fryst klyftpotatis, eftersom jag själv har enliten odling med div örter
Lägg till lite mera jobb och tid och få denna jättegoda pastagratäng på middagsbordet. Köttfärssås är en rätt som är snabb att laga till och den är god också
För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.