Kaprisbiffar med blomkålspure och purjotopping!
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 11 dl matlagningsgrädde
  • 11 st ägg
  • 125 g Små kapris
  • 11 tsk salt och malen vitpeppar
  • 10,5 dl Ströbröd
  • 11 st finhackad gul lök
  • 11 tsk dijonsenap
  • 1 smör till stekningen
  • 11 kg blomkålsbuketter
  • 16 hela vitpepparkorn
  • 13 st krossade vitlöksklyftor
  • 12 st lagerblad
  • 11 st Delad gul lök
  • 125 g smör
  • 125 g Crème cheese
  • 12 msk Grädde, mer el mindre beroende på konsistens
  • 1 Salt vitpeppar
  • 11 dl strimlad purjolök
  • 12 st Tärnade äpplen
  • 1 Flingsalt, svartpepparSå här gör du Rör samman färs med övriga ingredienser i en bunke. Forma till lagom stora biffar och stek dem i smör i en stekpanna. Alternativt steker du dem lätt i pannan och sen in i ugnen på 150 grader cirka 10-15 i ugnsfast form. Koka upp vatten med vitpepparkorn, lagerblad,vitlök, lök och salt. Lägg i blomkålsbuketterna och låt dem koka tills de är riktigt mjuka. Då häller du av vatten och övrigt, förutom vitlökarna. De kan vara kvar. Stöt/mixa blomkålen och tillsätt smör, creme cheese, grädde och ev mer salt och peppar. Fräs samman purjolök och äpple i en klick smör, fräs dem tills de får lite färg och blir mjuka. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.