12 msk
Grädde, mer el mindre beroende på konsistens
1 Salt
vitpeppar
11 dl
strimlad purjolök
12 st
Tärnade äpplen
1 Flingsalt,
svartpepparSå här gör du Rör samman färs med övriga ingredienser i en bunke. Forma till lagom stora biffar och stek dem i smör i en stekpanna. Alternativt steker du dem lätt i pannan och sen in i ugnen på 150 grader cirka 10-15 i ugnsfast form. Koka upp vatten med vitpepparkorn, lagerblad,vitlök, lök och salt. Lägg i blomkålsbuketterna och låt dem koka tills de är riktigt mjuka. Då häller du av vatten och övrigt, förutom vitlökarna. De kan vara kvar. Stöt/mixa blomkålen och tillsätt smör, creme cheese, grädde och ev mer salt och peppar. Fräs samman purjolök och äpple i en klick smör, fräs dem tills de får lite färg och blir mjuka. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera
Smaka av med lite fond, vitpeppar och salt, sätt åt sidan. Börja med att hyvla två stjälkar med hjälp av en mandolin, lägg hyvelspånen i isvatten, sätt åt sidan
När jag kokar rotsaker och potatis med intentionen att mosa så blir det ofta ett från början tunnare mos än med enbart potatis så var försiktig med vätskan som ska mixas med
Mixade helt slätt med en större nypa socker och en generös klick smör. För att få lite krisp gjorde jag en sallad på supertunna skivor fänkål blandade med tunna skivor päron
Skala en vitlöksklyfta och lägg med i koket. Börja med purén. Dela blomkålen i större biter och potatisen i mindre så de kan koka tillsammans och bli färdiga samtidigt
Krydda den med flingsalt, pressad citron och hackad vitlök. Thomas visade lite snabbt hur man kan smida en krok med tillhörande spik, vilken jag även fick med mig hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.