Smaka av med lite fond, vitpeppar och salt, sätt åt sidan. Börja med att hyvla två stjälkar med hjälp av en mandolin, lägg hyvelspånen i isvatten, sätt åt sidan
Börja med att spritsa en klick blomkålspuré på varje sked. Jag plockade med mig några hem och förutom att de är fina att titta på är de riktigt goda ätt äta
Efter storhandling, innebandy och städning var det dax att laga mat. Pilgrimsmusslor till förrätt, laxfilé i hummersås till huvudrätt och en trippel chokladmoussé till efterrätt
Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
salsicciamed smak av rosmarin och fänkål. Vi köpte med ett så kallat korvkorn till köttkvarnen och detta kom nu till användning, första gången vi gjorde egen korv och riktigt bra blev det
Blanda den med oljan och sockret till en dressing. Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept med pilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Den kryddas med sött paprikapulver, fänkålsfrön, svartpeppar och peperoncino. När jag gjorde Kyckling med chorizo sist så blev jag sugen på att göra egen chorizo igen
Hacka pistagenötterna och rör sedan ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar. Som vanligt firades nyår med två andra familjer som liksom vi verkligen uppskattar god mat med tillhörande dryck
Mixa crèmen helt slät med en stavmixer, smaka av med salt och vitpeppar. Det finns få råvaror man behöver göra så lite med för att de skall smaka himmelskt som pilgrimsmusslan
Pilgrimsmusslan följdes upp av gröna musslor i skal med finhackad lök och en enkel vinägrett. Påsar med godbitar och burkar med mystiska såser, fonder eller röror i, rester som snart är omöjliga att tyda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.