Bryn smöret lätt och häll i purjo ochtomateroch fräs några minuter på medelvärme. Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
På torget vid Brommaplan, där jag handlar, samsas dessutom säsongens grönsaker med rabarber, jordgubbar och hallon som alla är tillåtna enligt LCHF-dieten
Vita bönormed soltorkade tomater, vitlök och salvia (insalata di fave e salvia). Har du inte redan blötlagt och kokat bönorna så går det naturligtivis lika bra med färdigkokta i tetrapack
Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatköttoch olivolja. Lyft sedan upp äggen i en bunke med kallt vatten, ta bort eventuell överflödig äggvita och lägg sedan på papper
Servera bönorna blandade med persiljeblad till lever, gräddsky och kapris. Håll varmt under folie och häll grädde i stekpannan, låt koka upp och smaksätt med soja och senap, gärna fransk
Ett rött och aromatiskt ris med smak av tomat, grönabönoroch kött. Perserna är kända för sitt ris och de har många fantastiska recept som adas polo och persiskt ris med saffran
Passar så fint ihop med brysselkål, stora vita bönor, körsbärstomateroch purjolök. Dressingen är klar och blandas till sist med kål, bönor, grönsaker, örter och sallad
Dela tomaternaoch vänd ner i salladen. Spola av bönornamed kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa dem tillsammans med ägg, spiskummin, salt och peppar
13 dl Grönabönor. 1Ris eller nudlarKoka upp de grönabönorna. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.