Sallad är enkelt och gott varma dagar på sommaren. Den här salladen serverade jag faktiskt på midsommarafton till lunch, tillsammans med nybakat bröd, när vi hade gäster
Tärnade tomater. Blanda alla ingredienser till en röra och smaka av med salt och peppar. Lägg lite bönröra på ett tortillabröd och rulla ihop till en strut
Bryn smöret lätt och häll i purjo ochtomateroch fräs några minuter på medelvärme. Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
När jag väl hade tempehen kunde jag inte komma på vad jag skulle göra med den, men efter lite letande hittade jag ett recept på bollar medsvartabönoroch tempeh som jag tyckte lät goda, och det var dem
salt och peppar. Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. salt och peppar. 1 burk/kartong (380 g) svartabönor, sköljda. 1 msk Tomatpuré. 1 dl krossade tomater. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop 10 minuter, smaka av med salt och peppar. 1 msk Tomatpuré
Fördelen med att välja en pastasort baserad på bönor, linser eller kikärtor är att de är proteinrika och man behöver inte lägga till något protein i såsen eller som tillbehör
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Vispa ihop ägg/sockerpöset medbönornaoch chokladen. Tål du inte mandel kan du ta kokosolja, och ersätta mandelmjölet med riktigt fint mixade solroskärnor
Passar så fint ihop med brysselkål, stora vita bönor, körsbärstomateroch purjolök. Dressingen är klar och blandas till sist med kål, bönor, grönsaker, örter och sallad
Indiska dhal (linser) med ghee, karamelliserad lök och kryddor skapar smaksensationer, precis som äkta japansk tofu eller mexikanska svartabönor när de är vällagade med omsorg om rätt kryddning ochmed kärlek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.